18 July 2018
 
 
НАЧАЛО
   
 
 
   
 
Смяна на масло Печат Е-мейл

Моторно масло

Основната функция на моторното масло е да смазва всички движещи се части в двигателя. Но това не е единствената му функция. То осигурява максимално почистване на двигателя със специалните почистващи вещества, които активно почистват повърхностите в двигателя и трайно неутрализират и отстраняват замърсяванията и нагара. Спомага за охлаждането на двигателя. Съвременните масла имат забележителна дълготрайна устойчивост срещу окисляване, което гарантира на автомобила ви по-дълга защита срещу износване. Също така намаляват максимално шума от двигателя и го предпазват и защитават от допълнителното натоварване, характерно за “газ-спирачки” шофирането при съвременното улично движение.

Маслени филтри

Маслените филтри се намират във всеки двигател с вътрешно горене. Тяхната задача е да отстраняват вредните замърсявания, достигащи до смазващата система от околната среда или образуващи се в двигателя по време на неговата експлоатация.

Какво може да се случи

Ако използвате некачествени масла и маслени филтри, както и неспазването на спецификациите за вискозитет и максимален пробег  рискувате да увредите двигателя си безвъзвратно. Най-честите повреди са задиране на лагерите на коляновия и разпределителните валове, задиране на буталата,  прегряване на двигателя и т.н.

Какво препоръчваме ние

Регулярна смяна на маслото и масления филтър в нашия сервиз по предписание на завода производител на маслото и автомобила. Проверка на нивото на маслото на всеки изминати 1000км. и при нужда доливане само на масло от същия производител и със същите показатели като това в двигателя.

 
< Предишна   Следваща >
 
 
   

 

© 2018 Пит Стоп Ауто - София .: Автосервиз Тойота Лексус :.